Om mobning

Om mobning

Jeg bryder mig virkelig virkelig virkelig MEGET lidt om mobning…. har her I foråret haft to nærmest identiske voldsomme mobbesager hvor den enkelte (begge er 7. klasser) er blevet bedt om nærmest, at klare det selv i skolen, med ordene lad som ingenting og kom og tal med mig ( tillidsperson på skolen ) en gang om ugen… så går det nok.

For begge gælder at de er blevet mast mentalt og også fysisk (som den ene sagde 10 slag i “bollerne” og 12-15 lammere om dagen….) Det vildt og det er tragisk at det sker.

Så til jer pinger i fjernsynet, hvis I virkelig mener jeres mission, så få for fanden lavet nogle hjælpemidler der virker, hot lines til både ofre, forældre og lærere, skoler, ledere, forældregrupper i stedet for at udsendelserne bare bliver endnu en stjerne på jeres egoskuldre!

Til de tillidspersoner der er omkring de unge ude i virkeligheden… sæt benhårdt ind overfor mobning. Benhårdt!! Lav en nultolerancetærskel og tag ansvaret.

Til de skoleledere der har mobbesager – tag eleverne alvorligt, for de involverede ofre er det en sag om liv og død (for real og det føles sådan…det gør ondt i maven, ondt i hovedet, ondt i sjælen, ondt i hjertet… det gør ondt!!)

Husk på, mobning er en voksensag og ikke noget elever skal klare selv!

Herunder et mind map hvor vi talte om hvad der skulle stå i afskedsbrevet til den gamle klasse…. efter vi var blevet enige om at vedkommende som “går” hos mig, har fundet at hn ikke ville være et offer fandt frem til følgende:

De skal vide hvordan det er at blive mobbet – hvad der skete

De skal vide hvilke følelser hn havde gået med

De skal vide hvordan det påvirkede hn´s liv

Og ikke mindst de skal vide at hn nu har det godt på den nye skole, at hn har lyst til at gå i skole igen, at hn følte at selvtilliden kom tilbage og grundlæggende har det godt igen….

For begge sager gælder, at begge elever var nødt til at foretage skoleskift, de er “landet” godt og er på vej videre med forståelsen af at de var mobbeofre, men ikke et offer i deres eget liv….

Der kommer en del mere om mobning her på siden….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s